Pale, Republika Srpska, Bosna i Hercegovina Dobrodošli

Jahorina film festival je stalna manifestacija u oblasti kulture, čiji je osnivač UG Jahorinafest. JFF je istovremeno domaći i međunarodni takmičarski filmski festival umjetničkih ostvarenja u oblasti dokumentarnog i kratkog igranog filma, rađenih tehnikom filmskog ili video (elektronskog zapisa). Festival se održava u Palama (Bosna i Hercegovina), jednom godišnje, u posljednjoj sedmici septembra.

15. festival dokumentarnog i kratkometražnog filma biće održan od 22. do 25. septembra 2021. u Kulturnom centru Pale.

Jedan od najstarijih filmskih festivala u Bosni i Hercegovini i ove godine trajaće 4 dana, a publici će predstaviti bogat filmski program u nekoliko nacionalnih I međunarodnih takmičarskih kategorija: dokumentarni film, eksperimentalni film i video art, i kratki igrani film. Planirane su brojne specijalne projekcije, stručni programi i tribine za profesionalce i studente, susreti i razgovori sa gostima festivala, master-klasovi i drugi prateći programi.

Selektovani filmovi se takmiče za nagradu Zlatni javor u pojedinačnim katagorijama za koje su prijavljeni kao i za jedinstvenu nagradu Grand Prix festival. Na festivalu se dodeljuju i strukovne nagrade – za najbolju režiju, kameru, montažu i dizajn zvuka/muziku. Direkcija Festivala dodjeljuje i posebne nagrada za filmove koji su poslali snažnu poruku i promijenili žanrovske konvencije.

Jahorina film festival tradicionalno je mjesto susreta filmskih autora iz zemlje i inostranstva, producenata, distributera i predstavnika renomiranih filmskih festivala, novinara i kritičara, studenata i profesionalaca. To je mesto za promociju dokumentarnog, kratkometražnog i eksperimentalnog filma, platforma za inspiraciju i razvoj novih ideja, kao i prilika za domaću publiku da pogleda uzbudljive, pažljivo odabrane aktuelne naslove, koje inače nema prilike da vidi u bioskopskoj ponudi.

15 godina tradicije

Prvo izdanje Jahorina Film Festivala održano je od 29. do 02. decembra 2007. godine na Jahorini.

Takmičenje

Dokumentarni film do i preko 50 minuta, eksperimentalni film i video art, i kratki igrani film. 

Promocija

Mjesto za promociju dokumentarnog, kratkometražnog i eksperimentalnog filma.

Edukacija

Specijalne projekcije, stručni programi i tribine za profesionalce i studente, master-klasovi i drugi prateći programi.

godina festivala
+
filmova u takmičarskom programu
+
učesnika
održanih radionica

Predstavljamo Pokrovitelji festivala

Film Festival Kako do nas

JFF Dobrodošli!

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER

Želite dobijati informacije na email?